Warning: Creating default object from empty value in /var/www/bynaja.dk/public_html/wp-content/themes/movedo/includes/framework/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Stresscoaching. - Bynaja
Stresscoaching

Hvem og hvordan kan man blive stressramt!

Stress er et stort problem i hverdagen for rigtig mange danskere, stress kan ha store og alvorlige konsekvenser både for den enkelte, familien og samfundet som helhed. Ubehandlet stress udløser over halvdelen af alle depressioner og angst lidelser.

Både børn, unge og voksne kan, hvis de rigtige omstændigheder er til stede blive ramt af alvorlig stress. Hvor meget der skal til, og hvordan den enkelte person klare en given stress situation er forskelligt.

En stressramt har i de fleste tilfælde ingen eller få ressourcer, og har derfor svært ved selv at handle eller selv søge hjælp – ofte er det familie medlemmer, nære venner, kollegaer eller ens chef der får hjulpet den stressede i kontakt med en stress behandler/ekspert. Derfor er et stressforløb hos en stresscoach udviklet med fokus på at hjælpe dig til at handle og gøre noget ved din stress.

En stressramt har i de fleste tilfælde ingen eller få ressourcer, og har derfor svært ved selv at handle eller selv søge hjælp – ofte er det familie medlemmer, nære venner, kollegaer eller ens chef der får hjulpet den stressede i kontakt med en stress behandler/ekspert. Derfor er et stress-forløb hos en stresscoach udviklet med fokus på at hjælpe dig til at handle og gøre noget ved din stress.

Har du en sundhedsforsikring, så hør dem om de yder tilskud/dækker behandling hos en Certificeret Stresscoaching inden din behandling.

Jeg har fuld tavshedspligt, følger de etiske retningslinjer og professionelle standarder fra ICF’s (International Coach Federation).   

Stresscoaching hjælper dig til:
   • At lære at forstå din stress.
   • At lære og blive opmærksom på dine stress signaler.
   • At lære og være opmærksom på dine stress symptomer.
   • At få stressen ud af kroppen, så du kan føle og mærke din krop igen.
   • At forebygge stress.

Er du i tvivl om du er stressramt, kan du tage stress testen her


Hvad er stress og stressfaktorer.

Stress er en biologisk naturligt reaktion hos både mennesker og dyr, stress er en hjælp når du har brug for en “turboeffekt” i en speciel situation. Turboeffekten gør at du på få sekunder  går fra en hvile tilstand til en tilstand hvor du kan handle. Her gælder det om “kamp” eller “flugt”.

Når du er i denne stresstilstand frigiver hjernen 2 stresshormoner adrenalin og kortisol. Adrenalin som de fleste kende er det første hormon som frigives, det har du sikkert mærket hvis du bliver forskrækket eller nervøs.  Du kan mærke at dit hjerte slår hurtigere, din puls og vejrtrækning  øges, dit mellemgulv pumper frisk blod ud til dine muskler.

Kort efter frigives det andet stresshormon kortisol. Det er vigtigt da kortisol hjælper din krop med at omsætte sukker og fedt, til den energi som dine muskler skal bruge. Du tære på din krop, så du er klar og parat til at kæmpe eller flygte.

Den tilstand du nu er i  kaldes for fight or fight (kamp eller flugt). Dine sanser vil være stærke og du får en ekstraordinær fysisk styrke. Denne tilstand er ikke farlig i en korter periode, men befinder du dig i denne stresstilstand i længere tid kan den give alvorlige heldbreds problemer.

En stressfaktor kan være en omstændighed eller en tilstand du muligvis oplever som stressende. Det kan være en fysisk skade, noget du oplever eller noget du tænker. Stress gør dig i stand til at håndtere situationen bedre.

De fleste stressfaktorer sker i forbindelse med oplevelser i omgivelserne som; travlhed på arbejdet, blive arbejdsløs eller frygten for en fyrring, trusler, følelsen af at have for lidt tid, hvis der ikke er sammenhæng mellem arbejdsliv og privatliv, usikkerhed, frygt, angst, sygdom, død blandt de nærmeste, jul og fødselsdage.

Nogle stressfaktorer findes og styres af dine egne tanker, som; tanker eller forestillingen om noget der er farligt, en ubehagelig situation, en frygt for uventet opgaver eller krav.

Stress fakta og tal.

Stress er et stort problem i dagens Danmark og det er bekymrende, de barske tal taler deres eget sprog. Stress har altså store og alvorlige konsekvenser både for den enkelte, familien og samfundet som helhed.

I Danmark alene er 15.000 hver dag sygemeldt med stress, og 10-12 % i den erhvervsaktive alder har stort set stress symptomer hver dag, hvert år dør 1400 dansker af stress.

Ubehandlet stress udløser over halvdelen af alle depressioner og angst lidelser. 

Hvordan finder du den rigtige stresscoach.

Det kan være svært at finde den rigtige stresscoach, kontakt derfor mere end en stresscoach. De fleste tilbyder en kort gratis telefon konsultation.

Vigtigste er det at du føler dig tryg, tilliden skal være på plads og kemi skal være i orden mellem dig og din stresscoach. Hvis der undervejs i stressforløbet dukke noget op som kræver en anden form for behandling, eller en anden stresscoach bør stressforløbet stoppes helt.

Stressforløbet kan altid genoptages, når du er færdig behandlet for det der har krævet en anden type behandling.

Kig dig rundt på min hjemmeside, læs om hvem jeg er og hvad jeg kan tilbyde dig, det vigtigste er at du kommer i gang med et stressforløb hurtigst muligt.

Har du brug for at vide mere kan du kontakte mig på telefon 30483140 eller benytte min kontaktformular. Min klinik ligger i Holbæk

Du velkommen til at kontakte mig og få en uforpligtende samtale på Tlf. 30483140

ByNaja

Du kan ringe til mig, læg en besked eller send en sms på tlf: 30483140 da jeg kan være optaget af kundebehandlinger. 

Bynaja finder du på

Kalundborgvej 123.
4300 Holbæk

Fri parkering lige uden for døren
Stenhus station rundt om hjørnet
Bus 502, 505, 520.530. 587 og 588

Åbningstid

Mandag 9-18
Tirsdag 10-18.
Onsdag lukket.
Torsdag 9-18
Fredag 9-16

Find mig på Facebook

Facebook Pagelike Widget